اجتماعی ـ چرا بسیج مستضعفین؟
همه کسانی که خود را بسیجی میدانند باید خود را برای مقابله با فساد اقتصادی، اخلاقی، دینی و ... در هر جای جهان هستی، آماده مبارزه نمایند. |
بسیج، مولود مبارک انقلاب و ابتکار فرخنده امام راحل(ره) میباشد. به راستی چگونه است که امام راحل در هنگام تأسیس چنین نیروی عظیمی صفت «مستضعفین» را در انتهای این نام مقدس قرار داد؟ شاید برخی اینگونه تصور کنند که منظور از «بسیج مستضعفین»، بسیج انسانهایی است که از فرط بیچارگی و فقر به نان شب محتاجند و تحت ظلم ثروتمندان جامعه قرار دارند، و بسیج مستضعفین به عنوان مرجعی است که میتوانند تحت لوای آن حق خود را از ظالمان اقتصادی بگیرند. حال آنکه اگر اینگونه تصور کنیم بسیاری از اقشار جامعه که مشکل اقتصادی ندارند از دایره بسیج خارج خواهند شد. این سوالی است که به محض شنیدن نام این نهاد مقدس به ذهن خطور میکند. با چنین تصوری دیگر اقشار جامعه، اعم از کارگران، کارمندان، دانشآموزان، دانشجویان، بازاریها، مهندسان، دکترها و ... که درصد بالایی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند دیگر جایی در بسیج نخواهند داشت!
حال آنکه در تفکرات امام اینگونه بود که ما باید کاری کنیم که همه عضو بسیج باشند و بدین ترتیب بود که فرمان بسیج بیست میلیونی را صادر فرمودند. آری مستضعف تنها به معنای فقیر اقتصادی نیست بلکه فقر اجتماعی، دینی، اخلاقی و ... را دربر میگیرد.
اگر در دنیا مستضعف اقتصادی باشد مطمئناً ظلم اقتصادی نیز هست.
اگر در دنیا مستضعف اجتماعی باشد مطمئناً ظلم اجتماعی نیز هست.
اگر در دنیا مستضعف اخلاقی باشد مطمئناً ظلم اخلاقی نیز هست.
اگر در دنیا مستضعف دینی باشد مطمئناً انحراف دینی نیز هست، و بسیاری از اگرهای دیگر که بسیج مستضعفین برای مبارزه با این ظلم و ستمها و انحرافات، و همچنین کمک به مستضعفین جهان خود را آماده مبارزه با ظالمان نموده است، و همه کسانی که خود را بسیجی میدانند باید خود را برای مقابله با فساد اقتصادی، اخلاقی، دینی و ... در هر جای جهان هستی، آماده مبارزه نمایند.
این است معنای واقعی بسیج مستضعفین.
روح الله قمری